logo2.png

Heim

Finn kyrkjelyd

Finn din menighet

Nord-Hålogaland Sør-Hålogaland Nidaros Møre Hamar Oslo Borg Tunsberg Agder og Telemark Stavanger Bjørgvin

dagens_bibelord_190.jpg

Vil du være med på NRK sin salmemaraton?

salmefest aure.jpg

NRK fjernsynet skal i slutten av november sende eit sakte-tv program der heile Norsk salmebok 2013 skal syngast frå perm til perm, det vil seie frå salme nr 1 til nr 899. NRK inviterer no kor frå heile landet til å delta, og fristen for å melde seg på er 15. september.

Abonner på nyhende >> Tidlegare nyhende >>

Offentleg religion? Grunnlov og livssynspolitikk

Ope seminar i samband med 200-årsjubileet for Grunnlova og 150-årsjubileet for Ørsta kyrkje.

Måndag 29. september kl. 19.00 i Ørsta kyrkje.

Fagdag for diakonar og diakoniarbeidarar

Orreneset, 1. og 2. oktober 2014 med: Øystein Ørjasæther, Terri Senior, Inger Husby, Bente Hjertenæs

Salmeboka minutt for minutt

NRK inviterer no kor frå heile landet til å delta, og fristen for å melde seg på er 15. september. Maratonsendinga har fått navnet «Salmeboka minutt for minutt», og startar fredag 28. november og varer til søndag 30. november.

Dagsseminar kriseberedskap

Dagsseminar for prostar, kyrkjeverjer og LRS-prestar i Møre bispedøme Kriseberedskap i Møre kl. 10:30-15:00

150-årsjubileum Valsøyfjord kirke

Valsøyfjord kirke ble vigslet i 1864. Søndag 24.august 2014 var  menigheten sammen med inviterte gjester samlet til jubileumsgudstjeneste for å feire kirkas 150-årsjubileum.

Nytt leiartreningskurs for ungdom

12.-14. september er det oppstart av eit nytt leiartreningskurs for ungdom. Kurset gir ungdom del i eit unikt fellesskap med kreativ læring, mykje moro og utfordringar som fremjar vekst i tru, personleg utvikling og leiaregenskapar.

ny adresse for heimesidene våre

Den norske kyrkja har fått nye nettadresser. For vårt bispedøme betyr dette at adressa frå no av er:

TV-aksjonen 2014 til Kirkens Nødhjelp: Vann forandrer alt

Søndag 19. oktober kan menighetene i Møre gjøre en stor forskjell for mennesker i Sudan, Etiopia, Somalia og flere andre land, som lider av mangel på vann. Årets TV-aksjon til Kirkens Nødhjelp skal gi en million mennesker varig tilgang til rent vann.

– La oss gjøre denne søndagen til «Skaperverkets dag» med fokus på vårt ansvar for kloden og for hverandre, sier biskop Ingeborg Midttømme.

Vil du bli kantor i Kristiansund?

Kristiansund menighet søkjer ny kantor i 100%

Lansering av kystpilegrimsleia

Kystpilegrimsleia blei lansert i slutten av juli. På vegen mellom Stavanger og Trondheim blei det mange markeriungar ved Mørekysten. Med bildeserie

TV- aksjonen 2014

tva_180_500.gif

50 år med kvinner i presteteneste

Hefte: "Kven kan seia nei til Gud?"

I heftet er det også med innlegg av biskop Ingeborg Midttømme og tidlegare biskop Odd Bondevik.  Du kan og lese sokneprest Matias Austrheim si forteljing om eigen veg til prestetenesta og om sine tankar om kvinner i tenesta.  Heftet er i ei lett tilgjengeleg form og forsynt med gode bilete.

Last ned heftet her

Ordinerte kvinner