Finn menighet

Finn din menighet
Nord-Hålogaland Sør-Hålogaland Nidaros Møre Hamar Oslo Borg Tunsberg Agder og Telemark Stavanger Bjørgvin

Ramnes kirke 2007-07

Ramnes kirke

Ramnes kirke inni

Døpefont
   Ramnes kirke ble reist en gang på 1100-tallet. Den skal ligge på sagatidens Re, kampplassen for slaget i Re, som sto mellom kong Magnus og birkebeinerne.

De første århundrene var den uten våpenhus, sakristi og tårn. De store vinduene kom på 1600-tallet.

Kirken har hatt to portaler på sørveggen; en i skipet og en "presteinngang" i koret, samt en portal vest i skipet. Muligens har det også vært et sidealter mot sørveggen i skipet. Dette kan ha blitt fjernet i forbindelse med reformasjonen; ikke bare for å fjerne en "naturlig" helgenplass, men også for å gi plass til de faste benkene som kom med prekenen og prekestolen.

Prekestolen er av den eldste typen, satt sammen av arkitekturelementer og bildefelt. De bevarte feltene viser Kristus Frelseren og de fire evangelistene.

Altertavlen fra 1600-tallet har nattverden med innstiftelsesordene som sentralt midtmotiv. Dette feltet er omgitt av 16 mindre felt med apostlene, billedgjøring av dydene, Kristus Frelseren og kongemonogram.

Teksten er hentet fra heftet: Vestfolds vakre middelalderkirker.
Les mer om middelalderkirker og last ned heftet her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Biskopen godt i gang

Skrevet den 14.10.2014

Biskopen har ikke hatt mange ledige stunder etter at han ble vigslet den 21. september.

Høsten er konserttid

Skrevet den 13.10.2014

Benytt mulighetene som finnes i ditt lokalmiljø. Dette er et arrangement fra Holmestrand og musikklivet der.

Nye tilsettinger i Tunsberg bispedømmeråd

Skrevet den 09.10.2014

Ny sokneprest i Tjøme og Hvasser og ny kapellan/prostiprest i Slagen, Tønsberg domprosti

Trosopplæring på hjemmebane